26 Haziran 2021 Cumartesi

Afrika'yı Avrupalılar niçin çok seviyor acaba, Afrika Maden

   Bugünkü yazımızda farklı bir analiz yapmak istedik, konumuz Afrika. Yaklaşık 30 milyon km2 yüzölçümü ile Asya'nın ardından gelen 2. büyük kıta. Bu kıtada yaklaşık 2000 çeşit dil kullanılmakta olup, 54 ülke ile toplam nüfusu yaklaşık 1.25 milyar insandır.

Afrika Haritası
Afrika Haritası

   Bu detaylar herkes tarafından bilinen normal verilerdir. Bizler bu yazımızda Afrika'nın üzerinde yıllardır oynanan sömürgecilik durumunu, niçin Avrupa'lılar Afrika'yı çok seviyor diyerek, farklı bir analizle yazarak anlatmaya çalışacağız.

   Önce Afrika'da en çok konuşulan dillere bakalım, sonra yazımıza devam edelim. Afrika'da yerel halkın kullandığı diller ile banka ve devlet dairelerinde kullanılan diller farklıdır. Halk kendi arasında yerel dilleri kullanırken, banka ve devlet dairelerinde genelde Fransızca ve İngilizce konuşulmaktadır. Bunlar haricinde Portekizce çok konuşulmaktadır, ilaveten İspanyolca ve Afrikaan'cada (Hollandaca'nın ana dili) konuşulmaktadır. 

   Afrika'daki ülkelerin neredeyse yarısının resmi dili Fransızcadır. Sonra İngilizce gelir. Fransa Afrika'ya yayın yapan gazete, televizyon ve medyaya sahiptir. Fransız eski sömürüsü olan ülkeler, ihalelerde Fransız şirketlerine öncelik vermektedir. Ayrıca Fransa Afrika'daki belli ülkelerin ulusal rezervlerini elinde tutmaktadır. Fransa Afrika'dan yılda yaklaşık 490 milyar dolar para kazanmaktadır. Fransa sömürge Afrika ülkelerinden çekilirken, resmi dili ve eğitim dili Fransızca olacak şekilde mecbur kılmıştır. Fransa kendi moda akımını, sanat ve müzik akımını da Afrika'ya empoze ettirmiştir zamanında. Fransa kendi askeriyesini Afrikalılarla takviye etmiştir. Kısaca Afrika üzerinden Fransa zengin olmaktadır yıllarca, Afrika'nın yerel halkı ise ise ayda çok cüzi paralar karşılığı, Fransız şirketler için çalışmaktadır.

   Dikkatle izlerseniz Fransa'nın kurduğu bu sömürge zincirini kırmak isteyen liderlere ya darbe yapıldı, yada bir şekil suikaste gitti. Libya eski lideri Kaddafi zamanında halkı uyandırmaya çalıştı ama başına gelenleri biliyorsunuz. O yüzden şu anda Libya ile Türkiye'nin yakınlaşması, Fransa'nın tüm kurduğu sistemi bozacağından, Fransa fırsat bulduğunda Türkiye'ye tehdit vari sözler söylemektedir, ama görüyor ki karşısında eski Türkiye yok. Türkiye'nin amacı kazan kazan ilkesiyle, işler yapmak. Fransa gibi tamamını kazanma değil. Bunu gören Fransa, Afrika'yı bırakmıyor. Afrika'da bu sömürüye karşı güç birliği yapıyor. Eğer Afrika zincirleri tamamen kırarsa, Fransa'nın düşüşü başlayacak demektir, çünkü yılda kazandığı yüzlerce milyar dolar gidecektir.

   İngiltere'de Fransa'dan aşağı kalmamıştır. İngiliz BP petrol şirketinin Afrika'da etkili olduğu bölgeler vardır, elmas çıkarttığı bölgeler vardır. Çin'in Afrika ile uzun vadeli planları masadadır şu an. İtalya'nın Libya'da yıllar önce yaptıkları da ortada zaten, biraz tarih bilgilerine bakılırsa. Yani Afrika Avrupalılar için, bulunmaz bir ''nimet'' hazinesi. 

   Bazı kısa ve öz bilgileri yazdıktan sonra Avrupalıların niçin Afrika'yı sevdiğini anlatmaya kalksak sayfalar yetmeyebilir. O yüzden size Afrika ile ilgili başka bir harita paylaşacağız. Bu haritayı inceleyelim önce.

Afrika
Afrika Maden haritası

   Haritayı incelediniz, aklınıza ilk gelenleri tahmin ediyoruz. Afrika adeta maden yatağı. Çok değerli madenler vardır, mesela dünyanın üçüncü büyük elması Afrika'da bulundu. Altın, petrol, bakır..vs.. Şimdi Avrupalı ülkelerin zamanında niçin buraları sömürge yaptıkları daha iyi anlaşılmıştır. Türkiye'nin Afrika ile işbirlikleri yapması, Avrupalıların işine gelmiyor. Dolayısı ile Avrupalılar bunu direkt diyemiyor, başka yollarla ülkemize tavır almaya çalışıyorlar !

   Bundan sonra Afrika kıtasındaki bir ülke ile ilgili herhangi bir ilginç haber duyarsanız (darbe, suikast..vs..) hemen bu haritaya bakmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bir yerlerde maden kavgası başlayıp, birilerini ekarte etme planları devreye alınmış olabilir % 99. Bizlere düşen, bunları araştırmaktır.

   Osmanlı Devleti 600 sene dünyada hüküm sürdü. Osmanlı ne zaman zayıflatılmaya başladı ise, o zaman dünyada huzur kaybolmaya başladı. Osmanlı insana değer verirdi, batılılar ise önce madene, paraya değer verir. Aramızdaki fark budur. Bu yüzden her gencin görevi, dünyanın huzur içinde yaşayabilmesi için çalışması gerekir.

   Birlikten kuvvet doğar, tüm dünyadaki mazlumlarla birlik olursak, başaramayacağımız işler olamaz. Dünya mazlumlarının güveneceği ilk ülke dünyada, Türkiye'dir. Onlar bizden destek almaktadır. Bizler ne kadar güçlü olursak, Afrika'da sömürge prangalarından kurtulur. Sakın kendimize şunu demeyelim, Afrika'dan bana ne ? Çünkü bizler dünyaya boşuna getirilmedik. 

   Kuran-ı Kerim Zâriyât suresi 56. ayetinin tefsiri şöyledir: ''Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım''. Tefsirden de anlaşıldığı gibi, hepimizin ilk görevi Allah'a kulluk etmektir.

   Ayrıca bir hadis-i şerif'te ise peygamber efendimiz şöyle buyuruyor: ''Kim, Allah'ın sözü yükselip hâkim olsun diye savaşırsa o, Allah yolundadır''

   Ayet ve hadisten de anlaşılacağı üzere bizler Allah'ın dinini yükseltmek için, tüm müslümanlar ile beraber, mazlumların haklarını savunmamız lazım. O zaman birlikte, her yönden mutluluğa kavuşabiliriz 

   Afrika'daki müslüman ve mazlumlar bizimde kardeşimizdir. Onların sömürge zincirinden kurtulması için, bizlere de çok görevler düşüyor. Biz onlara ne kadar yardım edersek, Allah C.C'de bizlere yardım eder. 

   Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin her zaman daim olması üzere, başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle herkese Saygılar...




   Kaynaklar ve etiketler; wwwuyduharitaorg, wwwaacomtr, wwwdiyanetgovtr, AFRİKA, afrika haritasi, afrika neden önemli, afrikada konuşulan diller, afrikadaki madenler, afrika fransa, afrika maden haritası, afrika'da konuşulan diller, afrika'daki değerli madenler, afrika'daki altın madenleri, afrika madenleri, afrika altın madenleri, afrika elmas madenleri, afrika'da en çok konuşulan dil, afrika darbe, afrikanın madenleri, afrika'nın madenleri, afrika yüzölçümü, afrika kıtası haritası, afrika kaçıncı büyük kıta, afrika nüfusu, afrika sömürge, afrika konuşulan diller, afrika'da konuşulan diller, afrika'da en çok konuşulan dil, afrika'da fransa etkisi, AFRİKA'YI AVRUPALILAR NİÇİN ÇOK SEVİYOR ACABA, afrika'nın maden kaynakları, AFRİKA MADEN, afrika neden önemlidir, afrika ülke sayısı, afrika'da kaç ülke var, afrika'da kaç ülke vardır, afrika'nın önemi, afrika kıtası yüzölçümü, ANALİZLER, afrika'da kaç tane ülke vardır

4 yorum:

Öne Çıkan Yayın

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Yeni Bayrağı Kabul Edildi